HOFMANCLAN - Welkom op de site van de familie Hofman

Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
N.B. Nieuws plaatsen op de site van de hofmanclan?
Laat het dan even weten d.m.v. het CONTACT-FORMULIER of mail : hofmanclan@solcon.nl
eventueel met een foto als bijlage.

Pesach 2024 ma. 15 april 2024
Pesach 2024
Pesach 2024: maandagavnd 22 april tot dinsdagavond 30 april.
Pesach, het Joodse Pasen, begint op 15 Nisan. Acht dagen - in Israël zelf is dit zeven dagen - mogen er geen gerezen producten worden gegeten of gedronken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan brood. In plaats daarvan eet men matses. Het gist zelf mag ook niet in huis zijn. Voorafgaand aan Pesach wordt het huis dan ook grondig schoongemaakt.

Tijdens Pesach worden de uittocht van de Joden uit Egypte en de bevrijding van het Joodse volk van de slavernij herdacht. Hierbij worden belangrijke voorschriften uitgevoerd, waaronder het eten van ongezuurd brood (matse). Een ander belangrijk voorschrift is de seider (letterlijk: 'orde'). Tijdens deze feestmaaltijd wordt de haggada (het verhaal van de uittocht en gerelateerde teksten) in een vaste volgorde (voor)gelezen.

Pesach wordt door God zelf ingesteld in de Bijbel, in Exodus 12:
"Deze dag moet voor u een gedenkdag worden. U moet hem vieren als een feest voor de Heere. U moet hem vieren als een eeuwige verordening, al uw generaties door. Zeven dagen moet u ongezuurde broden eten. Meteen op de eerste dag moet u het zuurdeeg uit uw huizen wegdoen, want ieder die iets gezuurds eet, van de eerste tot de zevende dag, die persoon moet uit Israël worden uitgeroeid."
Exodus 12:14-15

Pesach is, naast Sjawoe'ot en Soekot (het Loofhuttenfeest), een van de drie pelgrimsfeesten (sjalosj regaliem). Het zijn alle drie feesten die aan de landbouw zijn gekoppeld; de opbrengsten van de oogst in de lente, zomer en herfst.

Caroline en Edwin Bodewits
doen mee aan Alpe d'HuZes
wo. 14 februari 2024
Caroline en Edwin Bodewits doen mee aan Alpe d'HuZes
Ter nagedachtenis aan mijn allerliefste Hilbrand die 17 augustus jl overleden is aan de gevolgen van melanoom kanker. Ik doe mee aan Alpe d'HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?
HELP CAROLINE OM HAAR DOEL TE HALEN
Ga naar: CarolineAlpedHuZes

HELP EDWIN OM ZIJN DOEL TE HALEN
Ik doe mee aan Alpe d'HuZes omdat er veel te behalen valt in de strijd tegen kanker.
Ga naar: EdwinAlpedHuZes

Team Hilbrand: Caroline Bodewits, Janine van der Meer, Edwin Bodewits, Gerjanne Tichelaar, Marlette Muijs, Dick Bloem, Marianne Bloem.

Alpe d'HuZes.
Alpe d'HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Op de eerste donderdag van juni beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d'Huez, een berg in de Franse Alpen. De weg naar de top telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met een gemiddelde stijging van 7,9%.

Fietsers gaan maximaal 6 keer omhoog en wandelaars maximaal 3 keer. De eerste groep start om 4.30 uur beneden aan de berg in Bourg d'Oisans en de finish is boven op de Alpe d'Huez. Aan het eind van de dag is er een gezamenlijke laatste klim en de finish sluit om 20.00 uur.

De bergweg is de hele dag gesloten voor verkeer. Supporters zijn welkom bij de start en finish en kunnen met een skilift naar Huez, ongeveer halverwege de berg.

Opening Barbershop Hofman vr. 29 maart 2024
Opening Barbershop Hofman
Barbershop Hofman is nieuw in Hoogeveen en wordt gerund door Jarik Hofman. Jarik heeft zijn kappersdiploma Salonmanager Heer behaald en heeft ruime werkervaring opgedaan bij diverse barbershops. U kunt bij Barbershop Hofman terecht voor de verzorging en styling van uw haar en baard. Ook kunt u zich laten scheren, een hot towel en gezichtsbehandeling nemen en van allerlei verzorgingsproducten en giftsets kopen.

U vindt Barbershop Hofman aan Het Haagje 2. U kunt online een afspraak maken via de website barbershophofman of bellen naar 0642577130. De officiële opening is op zaterdag 30 maart om 15.00 uur. U bent dan van harte welkom voor een hapje en een drankje. Uiteraard kunt u dan de barbershop bekijken en kennismaken met Jarik.

Restaurant gebroeders Hoffman in Antwerpen do. 28 maart 2024
Restaurant gebroeders Hoffman in Antwerpen.

Hoffy's Kosher (כשר) Restaurant, genoemd naar de eigenaars, de gebroeders Hoffman, is een plek waar fijnproevers de traditie ontmoeten in een onvergetelijke eetervaring, die zowel uw smaakpapillen als uw geest zal prikkelen.

Gelegen in Antwerpen, nabij het Centraal Station, de Antwerpse Zoo en de Diamantbeurs, is Hoffy's de perfecte plek voor zowel rondtrekkende toeristen op zoek naar avontuur, als voor gezinnen.
Ons verhaal zit, net als vele andere, vol met lijden, angst, vreugde en doorzettingsvermogen. Onze ouders, de heer en mevrouw Hoffman, waren Joodse immigranten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mevrouw Hoffman wist zich voor de nazi's te verstoppen en werkte in een bakkerij in Budapest, maar onze vader werd in het beruchte concentratiekamp Mauthausen-Gusen opgenomen. In 1945 kwamen onze ouders naar Antwerpen met de hoop om een nieuw beter leven op te bouwen. Zonder enig ondernemingsplan besloten ze intuïtief een viswinkel te openen. Hun buikgevoel klopte, en diezelfde viswinkel is tot op de dag van vandaag open, aan de overkant van de weg van ons restaurant.

We openden een restaurant in 1985, in de commerciële diamantwijk te Antwerpen. Ondanks het grote succes in het eerste jaar waren we niet tevreden - het restaurant, dat een grote zaal had met 120 zitplaatsen, was niet gezellig genoeg, In 1986 huurden we dus een kleinere ruimte, gingen het restaurant en de catering van Hoffy's open en maakten we er een aangename plek van met heerlijke כשר (kosher) eten, waar men ook meer te weten kan komen over de Chassidishe Yiddishe cultuur.

ZOMERTIJD! do. 28 maart 2024
De zomertijd gaat in de nacht van zaterdag 30 en zondag 31 maart 2024 in. De klok gaat dan een uur vooruit, van 02.00 uur naar 03.00 uur. Hierdoor is het 's ochtends iets langer donker en 's avonds langer licht. Ieder jaar gaat de zomertijd in op de laatste zondag van maart en wordt deze weer teruggedraaid op de laatste zondag van oktober.
Op 27 oktober 2024 gaat de wintertijd weer in. Dat is eigenlijk de standaardtijd, want de wintertijd is de 'echte' tijd.

Dood ze waar je ze ook maar kunt overmeesteren. za. 30 maart 2024
Dood ze waar je ze ook maar kunt overmeesteren.
In de bladen en op sociale media van ISIS - vooral op die van ISIS Khorasan (ISIS-K), de groep uit Afghanistan die achter de terreuraanval in Moskou zat - staat de oproep: 'En dood ze waar je ze ook maar kunt overmeesteren'. En die 'ze' in de oproepen, dat zijn in de eerste plaats christenen en Joden, gevolgd door 'afvallige' moslims. Dat past bij de ideologie die ISIS eerder al heeft uitgelegd, in het blad Dabiq. 'Waarom we jullie haten is eerst en allermeest om jullie blasfemische bewering dat Allah een zoon heeft - Jezus Christus'.
  • Psalm 2:1-2
    Waarom woelen de volken en zinnen de natien op ijdelheid? De koningen der aarde scharen zich in slagorde en de machthebbers spannen samen tegen de HERE en zijn gezalfde:
  • Lukas 21:25-28
    En er zullen tekenen zijn aan zon en maan en sterren, en op de aarde radeloze angst onder de volken vanwege het bulderen van zee en branding, terwijl de mensen bezwijmen van vrees en angst voor de dingen, die over de wereld komen. Want de machten der hemelen zullen wankelen. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen op een wolk, met grote macht en heerlijkheid. Wanneer deze dingen beginnen te geschieden, richt u op en heft uw hoofden omhoog, want uw verlossing genaakt.

Jolie Viviënne geboren! vr. 09 februari 2024
Jolie Viviënne geboren.

Vanmorgen (9 februari 2024) is

Jolie Viviënne Zijlstra

geboren.

Jolie Viviënne is een dochter van Luuk Jan & Amber Zijlstra en een zusje van Loua en een kleindochter van Cornelis Alle (Charles) & Geke Tjitske Zijlstra en het 5e achterkleinkind van Janneke.

Duizenden bij Westelijke Muur: massaal gebed voor gijzelaars. wo. 10 januari 2024
'Verarmd, gebroken en in pijn'
Het evenement in Jeruzalem had een meer religieuze teneur dan wat er te zien is tijdens de weekendbijeenkomsten op het zogenaamde Gijzelaarsplein in Tel Aviv, waar duizenden demonstranten, de meesten seculier, zich sinds het begin van de oorlog elke week verzamelen om verschillende politieke acties te eisen. Ondanks de uitdagingen en het verdriet dat de oorlog veroorzaakt, zei Batia dat ze niet bad voor het einde ervan. In plaats daarvan vroeg ze God om een beslissende overwinning voor Israël. "Broeders en zusters, we staan hier verarmd, gebroken en met pijn. We beleven moeilijke dagen voor het Volk van Israël," zei Shmuel Rabinovitch, de rabbijn van de Westelijke Muur, tijdens een korte toespraak aan het begin van het evenement. "Onze broeders en zusters worden vastgehouden door de vijand. Anderen, in de veiligheidstroepen, zetten hun leven op het spel" vechtend in Gaza,

massaal gebed voor gijzelaars

Verrassend en ontroerend. di. 26 december 2023
Verrassend en ontroerend.
Kinderen, klein- en achterkleinkinderen zingen kerstliederen.
Vanmorgen, 2e kerstdag, stonden voor ons flatgebouw onze kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Ze zongen, onder begeleiding van Jans met accordeon en Liesbeth met fluit, STILLE NACHT en het ERE ZIJ GOD. Pa Bouke en Ma Jaco (Opa en Oma, Opi en Omi) stonden op het balkon te luisteren en ook menigeen uit de omgeving luisterde mee. Vanwege COPD komt Bouke nog nauwelijks buiten en Jaco zat ook al 14 dagen in de lappenmand vanwege pijn in de rug met uitstraling naar de benen zodat ze moeilijk kon lopen. Wat een verrassing en wat ontroerend om dan op 2e kerstdag deze liederen te horen, met daarin zo treffend de woorden "ook voor mij.....", en nogwel gezongen door kinderen, klein- en achterkleinkinderen.

Sfeervolle kerstmarkt Villa de Beuk. do. 14 december 2023
Sfeervolle kerstmarkt Villa de Beuk.
Sfeervolle kerstmarkt Villa de Beuk trekt meer bezoekers.
Afgelopen weekend vond bij de villa weer een tweedaagse kerstmarkt plaats. Zowel zaterdag als zondag konden bezoekers terecht bij de villa, waar diverse marktkramen stonden opgesteld met allerhande kerstartikelen. "We hebben een prachtige, sfeervolle kerstmarkt gehad. Zowel de bezoekers als kraamhouders waren enthousiast en willen graag volgend jaar weerkomen. We hadden twee keer zoveel bezoekers als vorig jaar, bijna 1600" zegt eigenaar Jan van der Werf. Dit jaar was als activiteit voor de kinderen spekkie branden boven een vuurtje toegevoegd. "Het was een groot succes, waar bijna ieder kind met plezier aan heeft meegedaan." Ook de kinderkraam was uitgebreid met extra activiteiten zoals een rebus en een woordzoeker op de markt. "Bij iedere kraam konden ze een letter vinden met als beloning iets lekkers."

Ook de kerststal is dit jaar weer opgebouwd. "De kerststal zal deze week weer opengesteld zijn voor een ieder om gewoon te kijken of een moment van rust te nemen om te denken aan een geliefde en een kaarsje te ontbranden." De stal blijft net als in voorgaande jaren weer tot na de kerstdagen staan. En ook rond de kerstdagen is er genoeg bedrijvigheid in en om De Beuk. Op vrijdag 22 december wordt het eerste huwelijk voltrokken in de villa. "Een mooi nieuw moment." Op kerstavond wordt een kerstverhaal voorgelezen in huiselijke sfeer met chocola en mooie muziek, waarna de avond met muziek wordt afgesloten bij de kerststal. "Dat wordt een warm slot worden van een voor ons prachtige maand."


Chanoekafeest 2023 do. 07 december 2023
Chanoekafeest
Donderdagavond begint voor Joden wereldwijd weer het Chanoekafeest, ook wel het 'Lichtfeest' genoemd. Een belangrijk onderdeel van dit feest is het aansteken van de kaarsen: elke avond één kaarsje extra. Zoals elk jaar viert de Joodse gemeenschap ook dit jaar op verschillende plaatsen Chanoeka in het openbaar, waarbij iedereen is uitgenodigd om het feest mee te vieren. Het is een laagdrempelige manier om uw betrokkenheid bij het Joodse volk in de praktijk te brengen, en speciaal in deze tijd om solidariteit met de Joodse gemeenschap te tonen. Daarom roepen we u op om één van de openbare Chanoekavieringen bij te wonen, zodat we als christenen kunnen laten zien dat we naast het Joodse volk staan. Chanoeka begint op donderdagavond 7 december en duurt acht dagen.


Daan, Joke, Nora en Emma verhuisd! zo. 19 november 2023

van Groningen................

...........naar Drenthe

Meer dan woorden....... zo. 29 oktober 2023


Geen Heilige Land dus werd het Ameland! do. 26 oktober 2023
Egbert & Janneke zouden op 30 oktober met een groepsreis naar Israël. Helaas gaat dat vanwege de oorlog niet door. Dus hebben ze ervoor gekozen om naar Ameland te gaan. Jan & Edith, Kristian, Femke en Jannes zijn eveneens op Ameland en in het zelfde hotel, hoewel ze niet wisten dat Egbert & Janneke daar ook waren. Jannes zei: "Ik vind het echt een verrassing".
Meer van Tiberias of Waddenzee?

Naamgenoot Elisha Hoffman do. 19 oktober 2023
Elisha Hoffman
Elisha Albright Hoffman (1839-1929) was een Presbyteriaanse dominee die Congregational en Presbyteriaanse kerken leidde en werkte in evangelisatieorganisaties zoals het Bethel Home voor zeelieden. Hij besteedde veel van zijn tijd aan het werken met de armen en achtergestelden. Zijn bediening duurde meer dan 60 jaar, net als die van zijn vader voor hem. Hij had een "opmerkelijke fysieke en mentale kracht" tot aan zijn dood op 90-jarige leeftijd. De enige muzikale opvoeding die hij kreeg was thuis en in de kerk.

Hoffman schreef zijn eerste hymne toen hij 18 was en publiceerde uiteindelijk meer dan 2000 gospelliederen. Hij assisteerde bij de publicatie van meer dan 50 boeken met geestelijke liederen. Hoffman schreef vaak zowel de tekst als de muziek.

Zijn populaire hymnen waren onder andere:

"Ben je gewassen in het bloed?" (tekst en muziek) "Are You Washed in the Blood?"
"Ere zij Zijn Naam" ("Onder het kruis aan des Heilands voet") (tekst) "Glory to His Name"
"Leunen op de eeuwige armen" (tekst, muziek van Anthony Snowalter) "Leaning on the Everlasting Arms"
"Ik moet het Jezus vertellen" (tekst en muziek) "I Must Tell Jesus"
"Is je 'AL' op het Altaar?" (tekst en muziek) "Is Your All on the Altar?"
"Geen andere Vriend als Jezus" (tekst en muziek) "No Other Friend Like Jesus"
"Wat een heerlijke Redder" (tekst en muziek) "What a Wonderful Saviour"

Israël in oorlog za. 7 oktober 2023
Israël in oorlog
Psalm 83:1-4
O God, houd U niet stil, zwijg niet en blijf niet werkeloos, o God. Want zie, uw vijanden tieren, uw haters steken het hoofd op; zij smeden een listige aanslag tegen uw volk en beraadslagen tegen uw beschermelingen. Zij zeggen: Komt, laten wij hen als volk verdelgen, zodat aan de naam van Israel niet meer wordt gedacht.

Op zaterdag 7 oktober, op de negende en laatste dag van Soekot (loofhuttenfeest), Simchat Torah, om 6:30 uur vuurt Hamas een groot aantal (meer dan 3000) raketten af op het zuiden van Israël. Mohammed Deif, hoofd van de Al-Qassambrigades, de gewapende tak van Hamas, kondigt de operatie Al-Aqsa Storm aan. Deif: 'Dit is de dag van de grote strijd om de laatste bezetting op aarde te beëindigen.' Een onbekend aantal gewapende Palastijnen zijn vanuit de Gazastrook Israël zijn binnengedrongen. Met bulldozers en explosieven hebben de militanten gaten gemaakt in het grenshek rondom Gaza. Anderen paragliden over het hek heen of proberen met boten Israël te bereiken. Ze vallen zeker 22 dorpen aan, waar ze willekeurig burgers op straat neerschieten of gijzelen. Er zijn meer dan 1300 doden en meer dan 3000 gewonden, waarvan velen zwaargewond en een aantal in kritieke toestand verkeren. De aanval van Hamas is het meest verwoestend geweest vlakbij Kibbutz Re'im waar Israëlische jongeren op dat moment het Nova-festival bijwoonden. Op het festivalterrein zijn zeker 260 lichamen geborgen. Vrouwen werden verkracht naast dode lichamen op het festivalterrein. Vanaf de plek werden ook jongeren (meer dan 100) ontvoerd naar Gaza door de Hamasstrijders. In Kibbutz Kfar Aza vond een slachting plaats waarbij 40 baby's en jonge kinderen werden gedood, van wie sommigen werden onthoofd.
(The Times Of Israël: Een verslaggever van i24 News vertelde dat een IDF-commandant haar had verteld dat ze de lichamen van zo'n 40 baby's hadden gevonden, van wie sommigen onthoofd waren.)

Jannes en Liesbeth verhuisd. ma. 11 september 2023
Jannes en Liesbeth verhuisd.
Na meer dan 40 jaar in Groningen te hebben gewoond,verruilen Jannes en Liesbeth hun fraaie en confortabele woning voor een nog fraaier, corfortabeler en levensloopbestendige woning in Harderwijk. Donderdag de 14e september wordt ingeladen en vrijdag de 15e september in Harderwijk uitgeladen. Ze gaan er donderdag al in hun appartement aan de Mozartdreef in Harderwijk slapen.
van oud naar nieuw


Rosj Hasjana ma. 11 september 2023
Rosj Hasjana of Yom Teruah (Joods Nieuwjaar)
Rosj Hasjana of Yom Teruah (het feest van trompetten/bazuinenfeest/dag van geschal - Joods Nieuwjaar) zie Leviticus 23:24.
van vrijdagavond 15 tot zondagavond 17 september 2023.
Daarna volgen dit jaar nog een aantal feesten o.a.:
Jom Kipoer (Grote Verzoendag) op maandag 25 september 2023
Soekot (Loofhuttenfeest) van zaterdag 30 september t/m vrijdag 6 oktober 2023
Chanoeka van vrijdag 8 t/m vrijdag 15 december 2023

Loïs Fenna geboren wo. 6 september 2023
Loïs Fenna Scheper geboren!

Woensdagmiddag
om 12:34
is

Loïs Fenna geboren.

Dochter van
Niels en Marijke Scheper.
Ondanks 17 dagen te vroeg
toch al 3330 gram.

Jenne & Thirza getrouwd vr. 1 september 2023
Jenne Zijlstra en Thirza te Velde getrouwd
Vrijdag 1 september hebben ze elkaar het ja-woord gegeven in de Baptistengemeente te Nieuw-Buinen. Zoals vele van jullie weten woonden ze al enige tijd samen. Ze laten weten dat ze deze keuze destijds in al hun enthousiasme te vluchtig hebben gemaakt. Nu zijn ze zich ervan bewust dat God, en achteraf zij ook, dit graag anders hadden gezien. Daarom hebben ze in het bijzijn van God en temidden van de gemeente hun verbintenis willen bezegelen en was er op 1 september om 15:30 uur hun trouwdienst!

Hilbrand Bodewits overleden. do. 17 augustus 2023
Hilbrand Bodewits overleden.
Een tijd geleden werd bij Hilbrand melanoom vastgesteld. (een vorm van huidkanker) De situatie was de laatste tijd erg slecht. De immunotherapie heeft niet geholpen. De MRI scan van de hersenen toonde aan dat de tumoren de hersenen steeds meer verdrukten. Daardoor ging Hilbrand snel achteruit. Sinds vrijag was hij opgenomen in het UMCG en was niet meer aanspreekbaaar. Afgelopen nacht is hij overleden.

(Geja Bodewits stuurde bijgaande foto)

Hilbrand met z'n kleinzoon Silvijn Alwin

Hilbrand Bodewits (with tuba) and the family orchestra.

Loué Boelhouwers geboren! do. 3 augustus 2023
Loué Boelhouwers geboren!

Vanmiddag
is
Loué Boelhouwers
geboren,
dochter van
Andries en Kimberley
en
kleindochter van
Jan en Wi-ja.

v.l.n.r. Célia, Yara (met Loué) en Raphaël

Een gezellige ontmoeting. wo. 2 augustus 2023


Het was goed om elkaar weer te ontmoeten.
We hebben erg genoten van het heerlijke eten en super lekker gebak van Schoenmaker.
Wim en Janneke,
DANK !!!

baptistengemeente in Cherson groeit. do. 20 juli 2023
baptisten gemeente in Cherson groeit.
Pavlovich is voorganger in een baptistengemeente in Cherson, in het zuiden van Oekraïne. De stad met 300.000 mensen hield slechts enkele tienduizenden inwoners over. 'De oude mensen bleven achter.' Hij zag zijn baptistengemeenschap 'Kerk van Christus de Verlosser' groeien van 35 kerkgangers op de zondag naar vijfmaal per week driehonderd mensen. 'Het is een groot wonder. Ik heb God nog nooit zoiets zien doen.' De kerk wordt gebruikt als humanitaire uitvalsbasis, waar voedselpakketten, kleding en bijbelstudies worden aangeboden. Van alle drie wordt dankbaar gebruikgemaakt. Voedselpakketten die de Verenigde Naties aanboden, weigert de kerk. 'Ik mag van de VN het Woord van God er niet bij vertellen. Dan hoef ik de hulp niet. God is onze trooster en hoop. Hij heeft alle dagen zorg voor ons gedragen.' Pavlovich haalt steun uit het bijbelgedeelte waar gesproken wordt over de tijd die aanbreekt voor Jezus' wederkomst. Inmiddels werkt de Kerk van Christus de Verlosser samen met hulporganisaties zoals Christian Refugee Relief. CRC werkt vanuit NieuwLekkerland.
Website CRC - Noodhulp Oekraïne

Baptisten kerk in Cherson.

Lotte Noa Hofman geslaagd! di. 11 juli 2023

Gefeliciteerd!

Silvijn Mentink geboren! wo. 28 juni 2023
Silvijn Alwin Mentink geboren.

Zoon van
Dinand Mentink
en
Daphne Nathalie Mentink-Bodewits.

Achterkleinzoon
van
Otto en Tjitske Bodewits.


Gefeliciteerd!


Jannes en Liesbeth in Noorwegen zo. 18 juni 2023
Jannes en Liesbeth op bezoek in Noorwegen.
Na een reis met de caravan van 3 dagen (twee overnachtingen op camping) zijn Jannes en Liesbeth donderdagmiddag 15 juni bij Marion en Allard aangekomen. Op zaterdag 24 juni vieren ze de verjaardag van Maurits (2014).

Oma met Maurits en Sara
wat een schitterend uitzicht!

60 Jarig Huwelijks Jubileum zo. 4 juni 2023
Bouke en Jaco Hofman vieren hun 60 jarig huwelijksjubileum.
Op een prachtige zonnige namiddag hebben Bouke en Jaco Hofman op zondag 4 juni, samen met de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, broers, zussen, zwagers en schoonzussen, hun 60 jarig huwelijksjubileum gevierd in Restaurant & Zalencentrum Wielens, Dorpsstraat 19, 7846 AS Noord-Sleen (Drenthe). Ook kregen ze natuurlijk de felicitaties van de koning en koningin, de Commissaris van de koning in de provincie Drenthe, Jetta Klijnsma en van de Burgemeester van de gemeente Emmen, Burgemeester Eric van Oosterhout (die tevens een bezoekje aan huis bracht) en van vele anderen, familie, gemeenteleden, bekenden, enz. Het is een voorrecht en zegen om dit te mogen beleven. We besloten de viering dan ook met het zingen van : "Groot is Uw trouw, o Heer!"

Doopfeest in Nieuw Buinen di. 30 mei 2023
Luka Hofman en vriendin Dorien
willen graag gedoopt worden.
Afgelopen pinksterconferentie in bidddinghuizen hebben ze deze keuze gemaakt. De doop vindt waarschijnlijk plaats op zondag 18 juni. De 53e Pinksterconferentie van Opwekking (vrijdag 26 mei - maandag 29 mei 2023) werd bezocht door ongeveer 60.000 mensen. De zondag met de sing-in trok ruim 50.000 mensen. Daarnaast had de digitale Pinksterconferentie, waarmee mensen thuis of als groep mee konden kijken, minstens 330.000 kijkers. Het vooraf bekend gemaakte collectedoel van 1 miljoen euro werd gehaald. De conferentie werd gehouden op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen en had als thema: 'Maar wij zien Jezus'.

meer dan 50.000 mensen bij de sing-in op zondag

Jom Jeroesjalajiem (Jeruzalemdag) do. 18 mei 2023
Jom Jeroesjalajiem (Jeruzalemdag) wordt elk jaar op 28 Ijar gevierd.
Het gaat om de viering van de inname van de oude stad Jeruzalem op 7 juni 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog en de eenwording van Jeruzalem. Valt 28 Ijar op vrijdag of sjabbat dan wordt de viering verplaatst naar de daaraan voorafgaande donderdag. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1948 lukte het de jonge staat Israël niet Oost-Jeruzalem te veroveren. Dit deel van de stad viel in Jordaanse handen. De Joodse bevolking werd de stad uitgejaagd, de Joodse wijk in de oude stad volkomen verwoest, inclusief talloze synagogen en leerhuizen. Maar op 7 juni 1967 nam het Israëlische leger het oostelijk deel van Jeruzalem in.

donderdag 18 mei 2023

Jolien Pleun Boelhouwers geboren! ma. 1 mei 2023
Jolien Pleun Boelhouwers
geboren!

Jolien Pleun Boelhouwers
is op 1 mei geboren,
dochter van Cor en Hendriët,
kleindochter van Jan en Wi-ja.


Mazzeltov Israël wo. 26 april 2023

Israël viert vandaag, 5 Ijar, 75ste Jom Ha'atsmaoet (75ste onafhankelijkheidsdag)
Vrees niet, want Ik ben met u; Ik doe uw nakroost van het oosten komen en vergader u van het westen. Ik zeg tot het noorden: Geef, en tot het zuiden: Houd niet terug, breng mijn zonen van verre en mijn dochters van het einde der aarde,
Jesaja 43:5-6

Egbert & Janneke vieren huwelijksfeest in Erm.
Op 23-03-2023 werd het huwelijk voltrokken en op 23-04-2023 werd, samen met een grote familie, het huwelijksfeest gevierd. Ter afsluiting van het huwelijksfeest werd hun Opwekking 602 toegezongen.
Vrede van God, De vrede van God,
De vrede van God zij met u.
Vrede van Hem, vrede van God,
De vrede van God zij met u.
In Jezus naam, In Jezus naam,
In Jezus naam geef ik u:
Vrede van Hem, vrede van God,
De vrede van God zij met u.

25 jaar Bloemenboetiek Hofman in Nieuw-Buinen
Op donderdag 23 April 1998 opende Bloemenboetiek Hofman haar deuren.
Nu, 25 jaar later, is de bloemenboetiek nog steeds een bloeiend bedrijf. Haha.. Natuurlijk is er in de jaren veel veranderd. Van werken met een fax, het verkopen van vele bossen chrysanten (nu meest bonte plukboeketten) en niet te vergeten de wisseling van de buren van de supermarkt. Toch weten vele klanten, zowel particulier als zakelijk, ons nog altijd te vinden. Dagelijks komen er vele bestellingen binnen via whatsapp, website en e-mail. Het is wel eens gebeurd dat er net zoveel de achterdeur uitgaat, boeketten en bloemstukken die bezorgd moeten worden, als dat er klanten in de winkel zijn geweest. Ook in coronatijd hebben we hier veel profijt van gehad. Mensen bellen, krijgen een tikkie en het werd bezorgd. Jan en Edith runnen de winkel met zzp'ers. Dit bevalt erg goed, we hebben een super tof team. Een andere grote verandering is dat ons pand na de zomer vrij komt te staan. Er worden namelijk op de plek van de leegstaande supermarkt en snackbar 17 appartementen gebouwd. Dit vinden wij heel erg fijn. Het wordt prachtig. Komend weekend, vrijdag 21 en zaterdag 22 april, vieren wij ons 25 jarig jubileum met een hapje en een drankje voor onze vele trouwe klanten en geven wij 25% korting op bijna alles. Dus lieve mensen, nu is de kans om uw terras of balkon op te fleuren voor het voorjaar en ziet alles er keurig uit als ons mooie dorp straks 200 jaar bestaat.
U vindt Bloemenboetiek Hofman aan de
Parklaan 14 in Nieuw-Buinen.
Tel. 0599-61 81 49
of kijk eens op
www.bloemenboetiekhofman.nl

Jans & Liesbeth zijn verhuisd. za. 15 april 2023

van -> Wilgenhage 11 in Stadskanaal

naar -> Boeg 4 in Stadskanaal

Mieke geboren!   vr. 31 mrt. 2023
Vanmorgen
is
Mieke
Vos
geboren.


Giel en Eline Vos-Koster zijn de trotse ouders,
Cris en Minke de trotse opa en oma.

Het was nog spannend op het laatst. Vanmorgen om 6 uur met ambulance met zwaailicht naar ziekenhuis in Scheemda. Schouder van de baby zat klem. Maar alles is goed gegaan.

Ze zijn inmiddels weer thuis.
Wat is ze mooi! De trotse oma met haar kleindochter

Egbert en Janneke getrouwd!   do. 23 mrt. 2023
Gefeliciteerd!

Janneke 25 jaar lid van Polyphonie. di. 21 feb. 2023
Janneke is onlangs in het zonnetje gezet vanwege 25 jaar lid van gemengd koor Polyphonie.
Als waardering kreeg ze een parker pen met inscriptie en een boeket bloemen.
Het Christelijk Groot Gemengd Koor Muntendam-Stadskanaal was een koor dat tot 1 april 2019 bestond uit een samenvoeging van 2 koren, t.w. Looft den Heer uit Muntendam en Polyphonie uit Stadskanaal. Johan W. Pots is 61 jaar dirigent geweest. Daarna heeft Ronald IJmker - per 1 april 2019 - het stokje overgenomen en gaat het koor verder onder de naam Christelijk Groot Gemengd Koor Polyphonie. De doelstelling van het koor is om zoveel mogelijk mensen te bereiken door het evangelie te brengen op muzikale wijze. Het koor is aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond.

Leed en smart...... ma. 6 feb. 2023
Er zijn nogal wat zieken in de familie en mensen met allerlei ongemakken.
     Iedereen veel sterkte en beterschap!
(een oud lied uit de Joh. de Heer bundel verwoordt het aldus)
In deez' droeve wereld, is veel leed en smart,
zijn zovele noden, treurt zo menig hart.
Breng wat troost en vreugde, de geboog'nen aan,
strooi een handvol liefde, op hun levenspaan.

Tracht hen op te beuren, door een vrolijk lied.
Spreek hen van de vrede, die de Heiland biedt.
Toon hun door uw leven, wat Hij voor u deed;
breng Hem als de Helper, in al 's levens leed!
Kleine liefdedaden, helpen in de nood,
want de mens vraagt meer nog dan zijn daag'lijks brood.
Toon de moede zielen, liefd' en medelij,
help het leed hen dragen, maak hen 't leven blij!

Strooi maar veel zonnestralen, in der armen kluis;
help hen die daar dwalen, ver van 't Vaderhuis,
Strooi maar veel zonnestralen, in der armen kluis,
help hen die daar dwalen, ver van 't Vaderhuis!

Wim & Janneke vieren jubileum! za. 17 dec. 2022
Samen met kinderen, klein-kinderen, familie en vrienden hebben Wim & Janneke hun 50 jr. huwelijks-jubileum feestelijk gevierd in hotel Ten Kate in Emmen.

Iets gemist? Laat het ons weten!