HOFMANCLAN - Welkom op de site van de familie Hofman

Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
N.B. Nieuws plaatsen op de site van de hofmanclan?
Laat het dan even weten d.m.v. het CONTACT-FORMULIER of mail : hofmanclan@solcon.nl
eventueel met een foto als bijlage.

Manifestatie tegen antisemitisme bij Stopera do 28 november 2024
Manifestatie tegen antisemitisme.
Meer dan duizend demonstranten bij de manifestatie tegen antisemitisme die donderdagavond bij de Stopera werd gehouden. De manifestatie werd afgesloten met een even realistische als pijnlijke mededeling.
Bij het Centraal Station was een pro-Palestijnse demonstratie, en dus was het dringende advies: 'Stop die Israëlische vlag maar weg'.

"Joodse scholen en synagoges kunnen niet zonder beveiliging, en als je Hebreeuws spreekt moet je uitkijken", sprak iemand. Nederland moet opstaan tegen antisemitisme, benadrukten meerdere aanwezigen. Ook uit eigen belang. Want:...Nooit hebben de Joden in Nederland overlast veroorzaakt. Integendeel, Nederland bloeide op: economisch, cultureel en moreel."

Als Unie-ABC sluiten we ons aan bij de manifestatie 'Wij staan naast onze Joden' op donderdag 28 november bij de Stopera in Amsterdam. Met de manifestatie willen we, samen met diverse Joodse en christelijke organisaties, een krachtig signaal afgeven tegen jodenhaat.

KOOPMANS BLAUW aardappel terug van weggeweest. do 28 november 2024
KOOPMANS BLAUW aardappel terug van weggeweest.
Volgens Henk Hofman is Koopmans Blauw de Mercedes onder de aardappelen en qua smaak niet te evenaren. En er is goed nieuws voor hem en smaakgenoten want een bijna uitgestorven ras maakt een mooie rentree in Nederland. Koopmans Blauwe werd vroeger vooral op zware klei geteld vanwege de smaak. Zacht kruimig en iets romig is de beste omschrijving van deze roodschillige middenvroege aardappel. De rode, ronde Koopmans Blauwe is vooral verkrijgbaar in het najaar en is geschikt voor koken en bakken. Bewaar Koopmans blauwe aardappelen in de berging of andere koele goed geventileerde plek.

Het ras is vernoemd naar kweker C. Koopman en is ontstaan in 1927 uit een kruising van Zeeuwse Blauwe en Alpha. In 1937 werd de aardappel in de handel gebracht. Het ras dankt zijn naam mede aan de paarsblauwe schil. Inwendig is de knol lichtgeel. Het vroege ras voor fijnproevers heeft ronde tot rond-ovale aardappeltjes. Drie jaar geleden is Nico Grootendorst (56) begonnen met de teelt van Koopmans Blauwe. Hij ging als kleine jongen, nu zo'n vijftig jaar geleden, met zijn opa aardappelen halen. Zijn grootvader vond de Koopmans Blauwe de lekkerste aardappel.

Koopmans Blauwe aardappelen zijn dit jaar op vijf verschillende plekken in Nederland geteeld en worden als Oer-Hollands streekproduct aangeboden. De locaties zijn: Wieringerwerf, Bommelerwaard, Zuid-Holland, Noord-Groningen en Schouwen-Duiveland. In deze streken vind je de wat zwaardere kleigrond waar de Koopmans Blauwe het best op gedijt en komt de smaak ten goede.

Thanksgivingday 2024 - donderdag 28 november. za 23 november 2024
De geschiedenis van Thanksgiving Day.
In 1621 werd er dankfeest gevierd door de 'Pilgrim Fathers', ook wel pelgrims genoemd, die uit Engeland vanwege hun Calvinistische geloof gevlucht waren, en in Plymouth, Massachussetts, een nederzetting hadden opgericht. Veel pelgrims waren eerst naar Leiden in Nederland gevlucht en later naar Amerika. De pelgrims waren sterk afhankelijk van een goede oogst. In 1621 dreigde dit echter te mislukken, maar vanwege de 'Indian summer', een warme nazomer, kon er in november toch nog worden geoogst. De Amerikaanse indianen zijn de pelgrims te hulp geschoten en hielpen met een nieuwe oogst,
De Pilgrim Fathers
De Pilgrim Fathers vierden na de oogst in november, de goede afloop. Dit feest staat nu bekend als Thanksgiving Day. Toch kent deze dag wel een zwart randje. Veel indianenstammen zien deze dag niet als een feestdag maar als een rouwdag. Indianen zien de dag als een symbool voor het kwijtraken van hun land en een groot deel van hun populatie.
Thanksgiving Day en kalkoen
De Amerikaanse feestdag is een dag waarop familie bij elkaar komt en samen een groot feestmaal nuttigt. Eten staat op deze dag dus centraal. Het is een traditie om op deze dag kalkoen te eten met zoete aardappelen, sperziebonen en cranberry's met pompoentaart of pecannotentaart als dessert. Vaak wordt Thanksgiving ook wel Turkey Day genoemd, verwijzend naar de kalkoen die wordt opgediend. Voor veel kalkoenen loopt het allemaal minder goed af: ze eindigen de dag op een gedekte tafel. Maar er zijn uitzonderingen. Sinds 1947 is het een gewoonte geworden dat de Amerikaanse president 'gratie verleent' aan een of meerdere kalkoenen.
Thanksgiving 2024 - Thanksgiving Day in Nederland
Thanksgiving 2024 valt op donderdag 28 november. Op deze dag zijn de meeste Amerikanen en Canadezen dus vrij. Op de dag erna, 29 november 2024, wordt vervolgens Black Friday 2024 gevierd.
Thanksgiving Day is een echt Amerikaans en Canadees gebruik. In Nederland vieren we de dag ook niet. De Amerikaanse gemeenschap in Nederland viert deze dag wél, onder andere door een dienst in de Pieterskerk in Leiden. Gelukkig vieren wij in Nederland wel de dag die volgt op Thanksgiving tegenwoordig wel. We hebben het dan natuurlijk over Black Friday!

Otto en Tjitske Bodewits zijn 65 jaar getrouwd! maandag 11 november 2024
Op maandag 11 november zijn Otto en Tjitske Bodewits 65 jaar getrouwd! Ze hebben dit zondag 10 november gevierd samen met de hele familie.

het jubilerende echtpaar.

een gebakje met de trouwfoto.

een uitgebreid chinees warm buffet

de familie viert feest

Antisemitische incidenten en berichten in Europa.
za. 9 november 2024

Gerapporteerde antisemitische incidenten per land in Europa sinds 7 oktober 2023

Gerapporteerde antisemitische berichten per land in Europa sinds 7 oktober 2023

Een jaar later......... zo. 3 november 2024
Bouke en Jaco zijn in oktober 82 jaar geworden. Op zondag 3 november 2024 hebben ze - evenals vorig jaar - dit feestelijk gevierd met de kinderen, klein- en achterkleinkinderen in Restaurant Wielens te Noord-Sleen.

ze zijn allemaal een jaartje ouder
(Yara Louïse Boelhouwers 8 jr. - Nora Aimee Rozema 8 jr. - Rosalyn Abigaïl Supheert 7 jr. - Célia Amira Boelhouwers 6 jr. - Emma Romee Rozema 5 jr. - Raphaël Boelhouwers 3 jr. - Mattias Boelhouwers 3 jr. - Nathan Boelhouwers 2 jr. - Hailey Grace Hofman 2 jr. - Jolien Boelhouwers 1 jr. - Loué Boelhouwers 1 jr.)

WINTERTIJD! d1. 22 oktober 2024
Wintertijd in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober 2024
De wintertijd gaat in in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober 2024. De klok wordt dan een uur achteruit gezet, waardoor het 's avonds eerder donker wordt. Om 03.00 uur wordt de klok een uur verzet, naar 02.00 uur.
Zomertijd 2025.
In de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart gaat zomertijd 2025 in.

Vier belangrijke feesten in Oktober.
do. 26 september 2024
Vier belangrijke feesten in Oktober.
Rosj Hasjanah - ראש השנה (Nieuwjaar 5785) 2-4 okt.
Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar) of Yom Teruah (het feest van trompetten/bazuinenfeest/dag van geschal) zie Leviticus 23:24 en numeri 29:1. De term Rosj Hasjanah wordt pas gebruikt in Ezechiël 40:1.Deze dag heet ook "dag van de Bazuin" (sjofar - ramshoorn)
Rosj Hasjanah is van woensdagavond 2 tot vrijdagavond 4 oktober 2024.
Jom Kipoer - יומ כיפור (Grote Verzoendag) 12 okt.
Jom Kippoer, of Grote Verzoendag, is het belangrijkste feest in het jodendom. (Het is een heenwijzing naar Jezus. Genesis 22:7-8 en vs. 14, Jesaja 53, Johannes 1: 29 en 36, Hebreeën 9:24-26.) Jom Kippoer was de ene dag in het jaar, dat de hogepriester het 'heilige der heiligen' in de tempel te Jeruzalem mocht binnengaan. Het feest wordt beschreven in de Bijbel, Lev. 16:29-34. Het is een altoosdurende inzetting (Lev. 23:31) Jom Kipoer (Grote Verzoendag) is op zaterdag 12 oktober 2024.
Soekot - סוכות (Loofhuttenfeest) 17-23 okt.
Soekot of Loofhuttenfeest duurt zeven dagen waarbij herdacht wordt dat de Joden veertig jaren lang in hutten in de woestijn rondzwierven. Het loofhuttenfeest is van donderdag 17 t/m woensdag 23 oktober 2024. Volgens Leviticus 23:40-41 moeten er vier producten van bomen, worden gebruikt om daarmee zeven dagen lang voor God vreugdevol te zijn. Deze vier boomproducten, ook wel 'de vier soorten' genoemd, zijn: loelav - een zeer lange palmtak, hadassiem - drie mirtetakken, aravot - twee beekwilgtakjes, etrog - grote en geurige citrusvrucht.
Daarnaast is Soekot ook een oogstfeest, om te vieren dat de laatste oogst voor de winter is binnengehaald. Dit laatste wordt weergegeven door de benaming Chag Haäsief, letterlijk feest van de inzameling. Het feest wordt beschreven in de Bijbel, in het boek Leviticus hoofdstuk 23 vanaf vers 33 t/m 44.
Simchat Torah - שמחת תורה (Vreugde van de Wet) 25 okt.
Simchat Thora is van donderdagavond 24 oktober 2024 tot vrijdagavond 25 oktober 2024 Simchat Thora een recent feest. Er zijn geen aanwijzingen dat dit feest werd gevierd voor de 9e eeuw. Op Simchat Thora is de jaarlijkse lezing van de gehele Thora compleet (Genesis t/m Deuteronomium) Daarna gaat men verder met het begin: het eerste hoofdstuk van Beresjiet (Genesis). In veel synagogen wordt op Simchat Thora gezongen en gedanst.

Egbert en Janneke maken Rijn cruise.
ma. 23 september 2024

Egbert en Janneke maken 11 daagse Rijn cruise van 23 sept. tot 3 okt. 2024.
Met de Johann Strauss varen ze naar het prachtige Straatsburg, één van de mooiste steden van Europa.
Straatsburg is natuurlijk bekend als zetel van het Europees Parlement, maar er is nog veel meer te beleven in en om deze stad met de vele vakwerkhuizen!
-maandag 23 sept.De reis gaat vanaf Arnhem via
-dinsdag 24 sept. Keulen (bekend om de Keulse Dom),
-woensdag 25 sept.Andernach,(oude Romeinse stad met het Rheintor - dubbele poortconstructie - gebouwd van tufsteen)
-donderdag 26 sept.Rüdesheim.(met de 144 meter geplaveide Drosselgasse door het hart van de Altstadt),
-vrijdag 27 sept. Speyer (een van de mooiste steden langs de Rijn met de eeuwenoude Romaanse kathedraal),
-zaterdag 28 en zondag 29 sept. Straatsburg (de Notre Dame met het bijzondere uurwerk, zondag vrije dag),
-maandag 30 sept. Egbert's verjaardag! Mannheim (winkelstad - eventueel bustransfer naar Lutherstad Heidelberg),
-dinsdag 1 okt. Boppard (oude Romeinse vestingstad waar al 2000 jaar lang wijn wordt verbouwd),
-woensdag 2 okt. Dusseldorf (exclusief winkelcentrum),
-donderdag 3 okt. naar Arnhem.

Gezellige verjaardagsfeest Janneke (Wim)
za. 14 september 2024

verjaardagsfeest Janneke Hofman-Grooten (Wim)

Bouke (sr) heeft het Exploding Head Syndrome (EHS)
ma. 9 september 2024
Het Exploding Head Syndrome (EHS).
Bouke (sr) heeft het Exploding Head Syndrome (EHS) maar waarschijnlijk hebben meer hofmanclanners het exploding headsyndroom!
Het exploding headsyndroom is een aandoening waarbij mensen tijdens het inslapen weer wakker schrikken omdat ze een knal/explosie gehoord hebben in hun hoofd. Het geluid is niet echt en wordt ook niet door iemand anders gehoord. De aandoening doet zich meestal plotseling voor wanneer je in slaap begint te vallen of wanneer je 's nachts wakker wordt. Hoewel de frequentie van de aandoening niet goed is onderzocht, schatten sommigen dat het bij ongeveer 10% van de mensen voorkomt en vaker bij vrouwen en met name bij volwassenen boven de 50 jaar. De aandoening werd al in 1876 beschreven. De huidige naam werd in 1988 in gebruik genomen.
mail je reactie naar : hofmanclan@solcon.nl


Doopdienst Nieuw Buinen.
zo. 1 september 2024

Zondag 1 september wordt
Luuk Jan Zjlstra gedoopt.
Baptisten Gemeente Nieuw-Buinen,
Dwarsdiep 9,
Nieuw-Buinen.

Jannes Hillechienus Hofman 80 jaar! : van harte gefeliciteerd !
donderdag 15 augustus 2024

Jannes 80 jaar!

Pieter Jans Hofman geslaagd! wo. 3 juli 2024

Pieter Jans Hofman is geslaagd voor MBO Assistent verkoop/retail'.

Marvin Geleijnse geslaagd! vr. 28 juni 2024
Marvin Geleijnse
Marvin Geleijnse is geslaagd voor Bachelor historicus, met als specialisatie 'middeleeuws cultuurgeschiedenis'.

De priode 'middeleeuws cultuurgeschiedenis' is vanaf de late Oudheid tot aan de protestantse Reformatie, dus van circa 500 tot 1500 na Christus.

Wie aan de middeleeuwen denkt, denkt meestal aan koene ridders en horige boeren, hoofse liefde en barbaars geweld, saamhorigheid en tweespalt, vazallentrouw en koningsverraad, duistere kerkers en lichtende kathedralen, koopmanskoggen en drakenschepen, aan zwarte dood en onwankelbaar geloof. Marvin weet meer en beter!

Impressie feest Henk & Miny 60 jaar getrouwd!
zondag 23 juni 2024

Levi, Jannieke en Henrieke geslaagd! d0. 20 juni 2024
Levi Kingma.
Levi Kingma is geslaagd voor Bachelor HBO docent economie in Leeuwarden.
Jannieke Hofman.
Jannieke Hofman is geslaagd voor Bachelor HBO Socialwork in Groningen.
Henrieke Hofman.
Henrieke Hofman is geslaagd voor MBO gastheer/gastvrouw Horeca & Facilitair in Emmen.

Levi & Jannieke

Henk & Miny 60 jaar getrouwd! di. 18 juni 2024
Henk & Miny 60 jaar getrouwd!
Dinsdag 18 juni zijn Henk en Miny 60 jaar getrouwd. Felicitaties van de koning en koningin, van Jellejetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe en van de burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout, maar natuurlijk ook van de Baptisten gemeente 'Het Baken' in Angelslo en van de familie en van de vele vrienden en bekenden.

Zondag 23 juni vindt er een feestelijke viering plaats in de oude boerenherberg op het museumterrein van Ellert en Brammert in Schoonoord.

Samen met de kinderen en kleinkinderen.
De Oude Boerenherberg - Openluchtmuseum Ellert en Brammert.

Jannes en Liesbeth in Noorwegen. za. 15 juni 2024
Jannes en Liesbeth in Noorwegen.
Jannes en Liesbeth zijn vandaag (zaterdag 15 juni) met auto en caravan aangekomen bij dochter Marion en familie. (Allard, Sara en Maurits van de Ende) Allard en Marion hebben daar een huis gekocht. Het is een ruime woning maar er moet nog wel het e.e.a. opgeknapt worden. Allard zal dat klusje wel klaren want zoiets kun je hem wel toevertrouwen. Bij het huis is ook nog een stukje bos en een weiland voor de pony's.




Gerben en Michelle getrouwd. vr. 14 juni 2024





'Veur de landen' - voor het huis waar ik (Janneke) geboren ben.

שבועות Sjavoeot - Wekenfeest, 12 en 13 juni di. 11 juni 2024
Sjavoeot - Wekenfeest) op 6 & 7 Sivan (12 en 13 juni)
Het feest Sjavoeot wordt vijftig dagen (oftewel zeven weken) na Pesach gevierd. Sjavoeot betekent "weken" en is de Hebreeuwse naam voor het Wekenfeest. Precies zeven weken na Pesach - de uittocht uit Egypte - verzamelden de Joden zich aan de voet van de berg Sinai, waar God hen de Tien Geboden gaf.

In de met bloemen versierde synagoge wordt het boek Ruth gelezen, om het karakter van oogstfeest, wat Sjavoeot van oudsher ook heeft, te benadrukken. Dit verhaal vindt heel toepasselijk plaats tegen de achtergrond van de oogst. Een niet-Joodse vrouw aanvaardt het Jodendom. Als climax blijkt Ruth een voorouder van David, de koning uit wiens nageslacht de messias geboren zal worden. Ruth en Sjavoeot lijken daarmee te willen zeggen dat niet geboorte en afstamming, maar trouw aan de Thora tellen.

Shavuot wordt in de Torah met drie verschillende Hebreeuwse namen aangeduid:
  • חג השבועות - Chag HaShavuot (Feest van de Weken 0f Wekenfeest)
    Exodus 34:22, Deuteronomium 16:10
  • חג הקציר - Chag HaKatzir (Feest van de oogst of Oogstfeest)
    Exodus 23:16
  • יום הבכורים - Jom HaBikkurim (Dag van de Eerste Vruchten of eerstelingen)
    Numeri 28:26

BloemenTerras Bouke en Jaco. za. 8 juni 2024

bloemen en planten op terras van het nieuwe appartement van Bouke & Jaco.
met dank aan de tuinman! (Jan Boelhouwers)

Jom Jeroesjalajiem (Jeruzalemdag) wo. 5 juni 2024
Jom Jeroesjalajiem (Jeruzalemdag)
Jom Jeroesjalajiem (Jeruzalemdag) is de meest recente Joodse feestdag. Herdenking van de inname van de oude stad Jeruzalem (Al-Quds) op 7 juni 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog. 'Jom Jeroesjalajiem' (Jeruzalemdag) wordt jaarlijks op de 28-ste dag van de joodse maand Ijar gevierd.

Nadat Israël in 1948 onafhankelijk was geworden, werd de jonge staat aangevallen door omringende landen. Jordanië veroverde het oostelijk deel van Jeruzalem dat het tot 1967 bezette. Pas in juni 1967 in de Zesdaagse Oorlog verkreeg Israël de zeggenschap over de Oude Stad van Jeruzalem, de Westelijke Tempelmuur en de Tempelberg (waarvan het het beheer liet aan de islamitische waqf). Sindsdien wordt op 28 Ijar de hereniging van Jeruzalem 'Jom (Ichoed) Jeroesjalajiem' gevierd.

De naam Jeruzalem is in het Hebreeuws een meervoud:Jeroesjalajiem.
Er is een aards en een hemels Jeruzalem!
Zacharias 12:2-6 e.v. beschrijven het huidige aards Jeruzalem.
Zie, Ik maak Jeruzalem tot een schaal der bedwelming voor alle volken in het rond; ja ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jeruzalem. Te dien dage zal Ik Jeruzalem maken tot een steen, die alle natien moeten heffen; allen die hem heffen, zullen zich deerlijk verwonden. En alle volkeren der aarde zullen zich daarheen verzamelen. Te dien dage, luidt het woord des HEREN, zal Ik alle paarden treffen met verbijstering, en hun berijders met krankzinnigheid; over het huis Juda zal Ik mijn ogen openhouden, doch alle paarden der natien zal Ik treffen met blindheid. Dan zullen de stamhoofden van Juda bij zichzelf zeggen: Een sterke macht zijn mij de inwoners van Jeruzalem door de HERE der heerscharen, hun God. Te dien dage zal Ik de stamhoofden van Juda maken als een vuurbekken tussen het hout, en als een vuurfakkel tussen de garven; dan zullen zij rechts en links alle natien in het rond verteren; en Jeruzalem zal blijven voortbestaan op zijn eigen plaats, te Jeruzalem.
Openbaring 21:1-5 e.v. beschrijven het hemels Jeruzalem.
En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde; want de eerste hemel, en de eerste aarde was voorbijgegaan, en de zee was niet meer. En ik zag de heilige stad, een nieuw Jeruzalem, nederdalende uit de hemel, van God, getooid als een bruid, die voor haar man versierd is. En ik hoorde een luide stem van de troon zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal bij hen zijn, en Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geklaag, noch moeite zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij, die op de troon gezeten is, zeide: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zeide: Schrijf, want deze woorden zijn getrouw en waarachtig.

Bouke & Jaco gaan verhuizen! do. 23 mei 2024
Bouke & Jaco gaan verhuizen.
Ze blijven wel wonen in het mooie Emmerhout. Ze verruilen hun koop-appartement op de 2e verdieping voor een huur-appartement met terras op de begane grond. Met de hulp van kinderen en klein-kinderen worden de spulletjes op zaterdag 1 juni 2024 naar de nieuwe woning overgebracht en zullen ze er per die datum wonen.
Oud adres:
De Lemzijde 29
7823SC Emmen
Nieuw adres:
Laan van het Kwekebos 10c
7823LC Emmen

Telefoon en emailadres blijven gelijk.

יומ העצמאות (Jom Ha'atsmaoet) ma. 13 mei 2024
יומ העצמאות (Jom Ha'atsmaoet)
Jom Ha'atsmaoet, de Israëlische onafhankelijkheidsdag, begint op het moment dat na afloop van Jom Hazikaron (Dag van de Herinnering - de Israëische gedenkdag waarop de Israëlische doden uit alle Israëlische oorlogen alsmede degene die zijn omgekomen door terroristische acties worden herdacht) de eerste ster aan de hemel verschijnt. Jom Ha'atsmaoet is de viering van de oprichting van de staat Israël op 5 Ijar 5708 ofwel 14 mei 1948. Dit jaar, 2024, vindt de viering plaats op maandag 13 mei van zonsondergang tot dinsdag 14 mei tot zonsondergang.

Nog even volhouden! do. 25 april 2024
Nog een klein rukkie tijd!
Nog een klein rukkie rijd, nog een klein rukkie rijd,
Dan krijg ik een woon, zo lieflijk en schoon, zal het niet heerlijk zijn daar te woon!
Nog een klein rukkie rijd, nog een klein rukkie tijd,
De strijd is dan klaar, d' overwinning is daar, Nog een klein rukkie tijd.
Al te saam, al te saam, voorwaarts in des Heren naam.
Eén van geest, onbevreesd, Hij gaat vooraan!
Jezus blijft altijd, Jezus blijft altijd, Aard' en hemel gaan voorbij, maar Jezus blijft altijd.
Wie ook veranderd, wat ook verkeer, Jezus blijft altijd dezelfde trouwe Heer.
Jezus blijft altijd dezelfde trouwe Heer.

Pesach 2024 ma. 15 april 2024
Pesach 2024
Pesach 2024: maandagavond 22 april tot dinsdagavond 30 april.
Pesach, het Joodse Pasen, begint op 15 Nisan. Acht dagen - in Israël zelf is dit zeven dagen - mogen er geen gerezen producten worden gegeten of gedronken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan brood. In plaats daarvan eet men matses. Het gist zelf mag ook niet in huis zijn. Voorafgaand aan Pesach wordt het huis dan ook grondig schoongemaakt.

Tijdens Pesach worden de uittocht van de Joden uit Egypte en de bevrijding van het Joodse volk van de slavernij herdacht. Hierbij worden belangrijke voorschriften uitgevoerd, waaronder het eten van ongezuurd brood (matse). Een ander belangrijk voorschrift is de seider (letterlijk: 'orde'). Tijdens deze feestmaaltijd wordt de haggada (het verhaal van de uittocht en gerelateerde teksten) in een vaste volgorde (voor)gelezen.

Pesach wordt door God zelf ingesteld in de Bijbel, in Exodus 12:
"Deze dag moet voor u een gedenkdag worden. U moet hem vieren als een feest voor de Heere. U moet hem vieren als een eeuwige verordening, al uw generaties door. Zeven dagen moet u ongezuurde broden eten. Meteen op de eerste dag moet u het zuurdeeg uit uw huizen wegdoen, want ieder die iets gezuurds eet, van de eerste tot de zevende dag, die persoon moet uit Israël worden uitgeroeid."
Exodus 12:14-15

Pesach is, naast Sjawoe'ot en Soekot (het Loofhuttenfeest), een van de drie pelgrimsfeesten (sjalosj regaliem). Het zijn alle drie feesten die aan de landbouw zijn gekoppeld; de opbrengsten van de oogst in de lente, zomer en herfst.

Caroline en Edwin Bodewits
doen mee aan Alpe d'HuZes
wo. 14 februari 2024
Caroline en Edwin Bodewits doen mee aan Alpe d'HuZes
Ter nagedachtenis aan mijn allerliefste Hilbrand die 17 augustus jl overleden is aan de gevolgen van melanoom kanker. Ik doe mee aan Alpe d'HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?
HELP CAROLINE OM HAAR DOEL TE HALEN
Ga naar: CarolineAlpedHuZes

HELP EDWIN OM ZIJN DOEL TE HALEN
Ik doe mee aan Alpe d'HuZes omdat er veel te behalen valt in de strijd tegen kanker.
Ga naar: EdwinAlpedHuZes

Team Hilbrand: Caroline Bodewits, Janine van der Meer, Edwin Bodewits, Gerjanne Tichelaar, Marlette Muijs, Dick Bloem, Marianne Bloem.

Alpe d'HuZes.
Alpe d'HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Op de eerste donderdag van juni beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d'Huez, een berg in de Franse Alpen. De weg naar de top telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met een gemiddelde stijging van 7,9%.

Fietsers gaan maximaal 6 keer omhoog en wandelaars maximaal 3 keer. De eerste groep start om 4.30 uur beneden aan de berg in Bourg d'Oisans en de finish is boven op de Alpe d'Huez. Aan het eind van de dag is er een gezamenlijke laatste klim en de finish sluit om 20.00 uur.

De bergweg is de hele dag gesloten voor verkeer. Supporters zijn welkom bij de start en finish en kunnen met een skilift naar Huez, ongeveer halverwege de berg.

Opening Barbershop Hofman vr. 29 maart 2024
Opening Barbershop Hofman
Barbershop Hofman is nieuw in Hoogeveen en wordt gerund door Jarik Hofman. Jarik heeft zijn kappersdiploma Salonmanager Heer behaald en heeft ruime werkervaring opgedaan bij diverse barbershops. U kunt bij Barbershop Hofman terecht voor de verzorging en styling van uw haar en baard. Ook kunt u zich laten scheren, een hot towel en gezichtsbehandeling nemen en van allerlei verzorgingsproducten en giftsets kopen.

U vindt Barbershop Hofman aan Het Haagje 2. U kunt online een afspraak maken via de website barbershophofman of bellen naar 0642577130. De officiële opening is op zaterdag 30 maart om 15.00 uur. U bent dan van harte welkom voor een hapje en een drankje. Uiteraard kunt u dan de barbershop bekijken en kennismaken met Jarik.

Restaurant gebroeders Hoffman in Antwerpen do. 28 maart 2024
Restaurant gebroeders Hoffman in Antwerpen.

Hoffy's Kosher (כשר) Restaurant, genoemd naar de eigenaars, de gebroeders Hoffman, is een plek waar fijnproevers de traditie ontmoeten in een onvergetelijke eetervaring, die zowel uw smaakpapillen als uw geest zal prikkelen.

Gelegen in Antwerpen, nabij het Centraal Station, de Antwerpse Zoo en de Diamantbeurs, is Hoffy's de perfecte plek voor zowel rondtrekkende toeristen op zoek naar avontuur, als voor gezinnen.
Ons verhaal zit, net als vele andere, vol met lijden, angst, vreugde en doorzettingsvermogen. Onze ouders, de heer en mevrouw Hoffman, waren Joodse immigranten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mevrouw Hoffman wist zich voor de nazi's te verstoppen en werkte in een bakkerij in Budapest, maar onze vader werd in het beruchte concentratiekamp Mauthausen-Gusen opgenomen. In 1945 kwamen onze ouders naar Antwerpen met de hoop om een nieuw beter leven op te bouwen. Zonder enig ondernemingsplan besloten ze intuïtief een viswinkel te openen. Hun buikgevoel klopte, en diezelfde viswinkel is tot op de dag van vandaag open, aan de overkant van de weg van ons restaurant.

We openden een restaurant in 1985, in de commerciële diamantwijk te Antwerpen. Ondanks het grote succes in het eerste jaar waren we niet tevreden - het restaurant, dat een grote zaal had met 120 zitplaatsen, was niet gezellig genoeg, In 1986 huurden we dus een kleinere ruimte, gingen het restaurant en de catering van Hoffy's open en maakten we er een aangename plek van met heerlijke כשר (kosher) eten, waar men ook meer te weten kan komen over de Chassidishe Yiddishe cultuur.

ZOMERTIJD! do. 28 maart 2024
De zomertijd gaat in de nacht van zaterdag 30 en zondag 31 maart 2024 in. De klok gaat dan een uur vooruit, van 02.00 uur naar 03.00 uur. Hierdoor is het 's ochtends iets langer donker en 's avonds langer licht. Ieder jaar gaat de zomertijd in op de laatste zondag van maart en wordt deze weer teruggedraaid op de laatste zondag van oktober.
Op 27 oktober 2024 gaat de wintertijd weer in. Dat is eigenlijk de standaardtijd, want de wintertijd is de 'echte' tijd.

Dood ze waar je ze ook maar kunt overmeesteren. za. 30 maart 2024
Dood ze waar je ze ook maar kunt overmeesteren.
In de bladen en op sociale media van ISIS - vooral op die van ISIS Khorasan (ISIS-K), de groep uit Afghanistan die achter de terreuraanval in Moskou zat - staat de oproep: 'En dood ze waar je ze ook maar kunt overmeesteren'. En die 'ze' in de oproepen, dat zijn in de eerste plaats christenen en Joden, gevolgd door 'afvallige' moslims. Dat past bij de ideologie die ISIS eerder al heeft uitgelegd, in het blad Dabiq. 'Waarom we jullie haten is eerst en allermeest om jullie blasfemische bewering dat Allah een zoon heeft - Jezus Christus'.
  • Psalm 2:1-2
    Waarom woelen de volken en zinnen de natien op ijdelheid? De koningen der aarde scharen zich in slagorde en de machthebbers spannen samen tegen de HERE en zijn gezalfde:
  • Lukas 21:25-28
    En er zullen tekenen zijn aan zon en maan en sterren, en op de aarde radeloze angst onder de volken vanwege het bulderen van zee en branding, terwijl de mensen bezwijmen van vrees en angst voor de dingen, die over de wereld komen. Want de machten der hemelen zullen wankelen. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen op een wolk, met grote macht en heerlijkheid. Wanneer deze dingen beginnen te geschieden, richt u op en heft uw hoofden omhoog, want uw verlossing genaakt.

Jolie Viviënne geboren! vr. 09 februari 2024
Jolie Viviënne geboren.

Vanmorgen (9 februari 2024) is

Jolie Viviënne Zijlstra

geboren.

Jolie Viviënne is een dochter van Luuk Jan & Amber Zijlstra en een zusje van Loua en een kleindochter van Cornelis Alle (Charles) & Geke Tjitske Zijlstra en het 5e achterkleinkind van Janneke.

Duizenden bij Westelijke Muur: massaal gebed voor gijzelaars. wo. 10 januari 2024
'Verarmd, gebroken en in pijn'
Het evenement in Jeruzalem had een meer religieuze teneur dan wat er te zien is tijdens de weekendbijeenkomsten op het zogenaamde Gijzelaarsplein in Tel Aviv, waar duizenden demonstranten, de meesten seculier, zich sinds het begin van de oorlog elke week verzamelen om verschillende politieke acties te eisen. Ondanks de uitdagingen en het verdriet dat de oorlog veroorzaakt, zei Batia dat ze niet bad voor het einde ervan. In plaats daarvan vroeg ze God om een beslissende overwinning voor Israël. "Broeders en zusters, we staan hier verarmd, gebroken en met pijn. We beleven moeilijke dagen voor het Volk van Israël," zei Shmuel Rabinovitch, de rabbijn van de Westelijke Muur, tijdens een korte toespraak aan het begin van het evenement. "Onze broeders en zusters worden vastgehouden door de vijand. Anderen, in de veiligheidstroepen, zetten hun leven op het spel" vechtend in Gaza,

massaal gebed voor gijzelaars

Verrassend en ontroerend. di. 26 december 2023
Verrassend en ontroerend.
Kinderen, klein- en achterkleinkinderen zingen kerstliederen.
Vanmorgen, 2e kerstdag, stonden voor ons flatgebouw onze kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Ze zongen, onder begeleiding van Jans met accordeon en Liesbeth met fluit, STILLE NACHT en het ERE ZIJ GOD. Pa Bouke en Ma Jaco (Opa en Oma, Opi en Omi) stonden op het balkon te luisteren en ook menigeen uit de omgeving luisterde mee. Vanwege COPD komt Bouke nog nauwelijks buiten en Jaco zat ook al 14 dagen in de lappenmand vanwege pijn in de rug met uitstraling naar de benen zodat ze moeilijk kon lopen. Wat een verrassing en wat ontroerend om dan op 2e kerstdag deze liederen te horen, met daarin zo treffend de woorden "ook voor mij.....", en nogwel gezongen door kinderen, klein- en achterkleinkinderen.

Sfeervolle kerstmarkt Villa de Beuk. do. 14 december 2023
Sfeervolle kerstmarkt Villa de Beuk.
Sfeervolle kerstmarkt Villa de Beuk trekt meer bezoekers.
Afgelopen weekend vond bij de villa weer een tweedaagse kerstmarkt plaats. Zowel zaterdag als zondag konden bezoekers terecht bij de villa, waar diverse marktkramen stonden opgesteld met allerhande kerstartikelen. "We hebben een prachtige, sfeervolle kerstmarkt gehad. Zowel de bezoekers als kraamhouders waren enthousiast en willen graag volgend jaar weerkomen. We hadden twee keer zoveel bezoekers als vorig jaar, bijna 1600" zegt eigenaar Jan van der Werf. Dit jaar was als activiteit voor de kinderen spekkie branden boven een vuurtje toegevoegd. "Het was een groot succes, waar bijna ieder kind met plezier aan heeft meegedaan." Ook de kinderkraam was uitgebreid met extra activiteiten zoals een rebus en een woordzoeker op de markt. "Bij iedere kraam konden ze een letter vinden met als beloning iets lekkers."

Ook de kerststal is dit jaar weer opgebouwd. "De kerststal zal deze week weer opengesteld zijn voor een ieder om gewoon te kijken of een moment van rust te nemen om te denken aan een geliefde en een kaarsje te ontbranden." De stal blijft net als in voorgaande jaren weer tot na de kerstdagen staan. En ook rond de kerstdagen is er genoeg bedrijvigheid in en om De Beuk. Op vrijdag 22 december wordt het eerste huwelijk voltrokken in de villa. "Een mooi nieuw moment." Op kerstavond wordt een kerstverhaal voorgelezen in huiselijke sfeer met chocola en mooie muziek, waarna de avond met muziek wordt afgesloten bij de kerststal. "Dat wordt een warm slot worden van een voor ons prachtige maand."


Chanoekafeest 2023 do. 07 december 2023
Chanoekafeest
Donderdagavond begint voor Joden wereldwijd weer het Chanoekafeest, ook wel het 'Lichtfeest' genoemd. Een belangrijk onderdeel van dit feest is het aansteken van de kaarsen: elke avond één kaarsje extra. Zoals elk jaar viert de Joodse gemeenschap ook dit jaar op verschillende plaatsen Chanoeka in het openbaar, waarbij iedereen is uitgenodigd om het feest mee te vieren. Het is een laagdrempelige manier om uw betrokkenheid bij het Joodse volk in de praktijk te brengen, en speciaal in deze tijd om solidariteit met de Joodse gemeenschap te tonen. Daarom roepen we u op om één van de openbare Chanoekavieringen bij te wonen, zodat we als christenen kunnen laten zien dat we naast het Joodse volk staan. Chanoeka begint op donderdagavond 7 december en duurt acht dagen.


Daan, Joke, Nora en Emma verhuisd! zo. 19 november 2023

van Groningen................

...........naar Drenthe

Meer dan woorden....... zo. 29 oktober 2023


Geen Heilige Land dus werd het Ameland! do. 26 oktober 2023
Egbert & Janneke zouden op 30 oktober met een groepsreis naar Israël. Helaas gaat dat vanwege de oorlog niet door. Dus hebben ze ervoor gekozen om naar Ameland te gaan. Jan & Edith, Kristian, Femke en Jannes zijn eveneens op Ameland en in het zelfde hotel, hoewel ze niet wisten dat Egbert & Janneke daar ook waren. Jannes zei: "Ik vind het echt een verrassing".
Meer van Tiberias of Waddenzee?

Naamgenoot Elisha Hoffman do. 19 oktober 2023
Elisha Hoffman
Elisha Albright Hoffman (1839-1929) was een Presbyteriaanse dominee die Congregational en Presbyteriaanse kerken leidde en werkte in evangelisatieorganisaties zoals het Bethel Home voor zeelieden. Hij besteedde veel van zijn tijd aan het werken met de armen en achtergestelden. Zijn bediening duurde meer dan 60 jaar, net als die van zijn vader voor hem. Hij had een "opmerkelijke fysieke en mentale kracht" tot aan zijn dood op 90-jarige leeftijd. De enige muzikale opvoeding die hij kreeg was thuis en in de kerk.

Hoffman schreef zijn eerste hymne toen hij 18 was en publiceerde uiteindelijk meer dan 2000 gospelliederen. Hij assisteerde bij de publicatie van meer dan 50 boeken met geestelijke liederen. Hoffman schreef vaak zowel de tekst als de muziek.

Zijn populaire hymnen waren onder andere:

"Ben je gewassen in het bloed?" (tekst en muziek) "Are You Washed in the Blood?"
"Ere zij Zijn Naam" ("Onder het kruis aan des Heilands voet") (tekst) "Glory to His Name"
"Leunen op de eeuwige armen" (tekst, muziek van Anthony Snowalter) "Leaning on the Everlasting Arms"
"Ik moet het Jezus vertellen" (tekst en muziek) "I Must Tell Jesus"
"Is je 'AL' op het Altaar?" (tekst en muziek) "Is Your All on the Altar?"
"Geen andere Vriend als Jezus" (tekst en muziek) "No Other Friend Like Jesus"
"Wat een heerlijke Redder" (tekst en muziek) "What a Wonderful Saviour"

Israël in oorlog za. 7 oktober 2023
Israël in oorlog
Psalm 83:1-4
O God, houd U niet stil, zwijg niet en blijf niet werkeloos, o God. Want zie, uw vijanden tieren, uw haters steken het hoofd op; zij smeden een listige aanslag tegen uw volk en beraadslagen tegen uw beschermelingen. Zij zeggen: Komt, laten wij hen als volk verdelgen, zodat aan de naam van Israel niet meer wordt gedacht.

Op zaterdag 7 oktober, op de negende en laatste dag van Soekot (loofhuttenfeest), Simchat Torah, om 6:30 uur vuurt Hamas een groot aantal (meer dan 3000) raketten af op het zuiden van Israël. Mohammed Deif, hoofd van de Al-Qassambrigades, de gewapende tak van Hamas, kondigt de operatie Al-Aqsa Storm aan. Deif: 'Dit is de dag van de grote strijd om de laatste bezetting op aarde te beëindigen.' Een onbekend aantal gewapende Palastijnen zijn vanuit de Gazastrook Israël zijn binnengedrongen. Met bulldozers en explosieven hebben de militanten gaten gemaakt in het grenshek rondom Gaza. Anderen paragliden over het hek heen of proberen met boten Israël te bereiken. Ze vallen zeker 22 dorpen aan, waar ze willekeurig burgers op straat neerschieten of gijzelen. Er zijn meer dan 1300 doden en meer dan 3000 gewonden, waarvan velen zwaargewond en een aantal in kritieke toestand verkeren. De aanval van Hamas is het meest verwoestend geweest vlakbij Kibbutz Re'im waar Israëlische jongeren op dat moment het Nova-festival bijwoonden. Op het festivalterrein zijn zeker 260 lichamen geborgen. Vrouwen werden verkracht naast dode lichamen op het festivalterrein. Vanaf de plek werden ook jongeren (meer dan 100) ontvoerd naar Gaza door de Hamasstrijders. In Kibbutz Kfar Aza vond een slachting plaats waarbij 40 baby's en jonge kinderen werden gedood, van wie sommigen werden onthoofd.
(The Times Of Israël: Een verslaggever van i24 News vertelde dat een IDF-commandant haar had verteld dat ze de lichamen van zo'n 40 baby's hadden gevonden, van wie sommigen onthoofd waren.)

Jannes en Liesbeth verhuisd. ma. 11 september 2023
Jannes en Liesbeth verhuisd.
Na meer dan 40 jaar in Groningen te hebben gewoond,verruilen Jannes en Liesbeth hun fraaie en confortabele woning voor een nog fraaier, corfortabeler en levensloopbestendige woning in Harderwijk. Donderdag de 14e september wordt ingeladen en vrijdag de 15e september in Harderwijk uitgeladen. Ze gaan er donderdag al in hun appartement aan de Mozartdreef in Harderwijk slapen.
van oud naar nieuw


Rosj Hasjana ma. 11 september 2023
Rosj Hasjana of Yom Teruah (Joods Nieuwjaar)
Rosj Hasjana of Yom Teruah (het feest van trompetten/bazuinenfeest/dag van geschal - Joods Nieuwjaar) zie Leviticus 23:24.
van vrijdagavond 15 tot zondagavond 17 september 2023.
Daarna volgen dit jaar nog een aantal feesten o.a.:
Jom Kipoer (Grote Verzoendag) op maandag 25 september 2023
Soekot (Loofhuttenfeest) van zaterdag 30 september t/m vrijdag 6 oktober 2023
Chanoeka van vrijdag 8 t/m vrijdag 15 december 2023

Loïs Fenna geboren wo. 6 september 2023
Loïs Fenna Scheper geboren!

Woensdagmiddag
om 12:34
is

Loïs Fenna geboren.

Dochter van
Niels en Marijke Scheper.
Ondanks 17 dagen te vroeg
toch al 3330 gram.

Jenne & Thirza getrouwd vr. 1 september 2023
Jenne Zijlstra en Thirza te Velde getrouwd
Vrijdag 1 september hebben ze elkaar het ja-woord gegeven in de Baptistengemeente te Nieuw-Buinen. Zoals vele van jullie weten woonden ze al enige tijd samen. Ze laten weten dat ze deze keuze destijds in al hun enthousiasme te vluchtig hebben gemaakt. Nu zijn ze zich ervan bewust dat God, en achteraf zij ook, dit graag anders hadden gezien. Daarom hebben ze in het bijzijn van God en temidden van de gemeente hun verbintenis willen bezegelen en was er op 1 september om 15:30 uur hun trouwdienst!

Hilbrand Bodewits overleden. do. 17 augustus 2023
Hilbrand Bodewits overleden.
Een tijd geleden werd bij Hilbrand melanoom vastgesteld. (een vorm van huidkanker) De situatie was de laatste tijd erg slecht. De immunotherapie heeft niet geholpen. De MRI scan van de hersenen toonde aan dat de tumoren de hersenen steeds meer verdrukten. Daardoor ging Hilbrand snel achteruit. Sinds vrijag was hij opgenomen in het UMCG en was niet meer aanspreekbaaar. Afgelopen nacht is hij overleden.

(Geja Bodewits stuurde bijgaande foto)

Hilbrand met z'n kleinzoon Silvijn Alwin

Hilbrand Bodewits (with tuba) and the family orchestra.

Loué Boelhouwers geboren! do. 3 augustus 2023
Loué Boelhouwers geboren!

Vanmiddag
is
Loué Boelhouwers
geboren,
dochter van
Andries en Kimberley
en
kleindochter van
Jan en Wi-ja.

v.l.n.r. Célia, Yara (met Loué) en Raphaël

Een gezellige ontmoeting. wo. 2 augustus 2023


Het was goed om elkaar weer te ontmoeten.
We hebben erg genoten van het heerlijke eten en super lekker gebak van Schoenmaker.
Wim en Janneke,
DANK !!!

baptistengemeente in Cherson groeit. do. 20 juli 2023
baptisten gemeente in Cherson groeit.
Pavlovich is voorganger in een baptistengemeente in Cherson, in het zuiden van Oekraïne. De stad met 300.000 mensen hield slechts enkele tienduizenden inwoners over. 'De oude mensen bleven achter.' Hij zag zijn baptistengemeenschap 'Kerk van Christus de Verlosser' groeien van 35 kerkgangers op de zondag naar vijfmaal per week driehonderd mensen. 'Het is een groot wonder. Ik heb God nog nooit zoiets zien doen.' De kerk wordt gebruikt als humanitaire uitvalsbasis, waar voedselpakketten, kleding en bijbelstudies worden aangeboden. Van alle drie wordt dankbaar gebruikgemaakt. Voedselpakketten die de Verenigde Naties aanboden, weigert de kerk. 'Ik mag van de VN het Woord van God er niet bij vertellen. Dan hoef ik de hulp niet. God is onze trooster en hoop. Hij heeft alle dagen zorg voor ons gedragen.' Pavlovich haalt steun uit het bijbelgedeelte waar gesproken wordt over de tijd die aanbreekt voor Jezus' wederkomst. Inmiddels werkt de Kerk van Christus de Verlosser samen met hulporganisaties zoals Christian Refugee Relief. CRC werkt vanuit NieuwLekkerland.
Website CRC - Noodhulp Oekraïne

Baptisten kerk in Cherson.

Lotte Noa Hofman geslaagd! di. 11 juli 2023

Gefeliciteerd!

Silvijn Mentink geboren! wo. 28 juni 2023
Silvijn Alwin Mentink geboren.

Zoon van
Dinand Mentink
en
Daphne Nathalie Mentink-Bodewits.

Achterkleinzoon
van
Otto en Tjitske Bodewits.


Gefeliciteerd!


Jannes en Liesbeth in Noorwegen zo. 18 juni 2023
Jannes en Liesbeth op bezoek in Noorwegen.
Na een reis met de caravan van 3 dagen (twee overnachtingen op camping) zijn Jannes en Liesbeth donderdagmiddag 15 juni bij Marion en Allard aangekomen. Op zaterdag 24 juni vieren ze de verjaardag van Maurits (2014).

Oma met Maurits en Sara
wat een schitterend uitzicht!

60 Jarig Huwelijks Jubileum zo. 4 juni 2023
Bouke en Jaco Hofman vieren hun 60 jarig huwelijksjubileum.
Op een prachtige zonnige namiddag hebben Bouke en Jaco Hofman op zondag 4 juni, samen met de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, broers, zussen, zwagers en schoonzussen, hun 60 jarig huwelijksjubileum gevierd in Restaurant & Zalencentrum Wielens, Dorpsstraat 19, 7846 AS Noord-Sleen (Drenthe). Ook kregen ze natuurlijk de felicitaties van de koning en koningin, de Commissaris van de koning in de provincie Drenthe, Jetta Klijnsma en van de Burgemeester van de gemeente Emmen, Burgemeester Eric van Oosterhout (die tevens een bezoekje aan huis bracht) en van vele anderen, familie, gemeenteleden, bekenden, enz. Het is een voorrecht en zegen om dit te mogen beleven. We besloten de viering dan ook met het zingen van : "Groot is Uw trouw, o Heer!"

Doopfeest in Nieuw Buinen di. 30 mei 2023
Luka Hofman en vriendin Dorien
willen graag gedoopt worden.
Afgelopen pinksterconferentie in bidddinghuizen hebben ze deze keuze gemaakt. De doop vindt waarschijnlijk plaats op zondag 18 juni. De 53e Pinksterconferentie van Opwekking (vrijdag 26 mei - maandag 29 mei 2023) werd bezocht door ongeveer 60.000 mensen. De zondag met de sing-in trok ruim 50.000 mensen. Daarnaast had de digitale Pinksterconferentie, waarmee mensen thuis of als groep mee konden kijken, minstens 330.000 kijkers. Het vooraf bekend gemaakte collectedoel van 1 miljoen euro werd gehaald. De conferentie werd gehouden op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen en had als thema: 'Maar wij zien Jezus'.

meer dan 50.000 mensen bij de sing-in op zondag

Jom Jeroesjalajiem (Jeruzalemdag) do. 18 mei 2023
Jom Jeroesjalajiem (Jeruzalemdag) wordt elk jaar op 28 Ijar gevierd.
Het gaat om de viering van de inname van de oude stad Jeruzalem op 7 juni 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog en de eenwording van Jeruzalem. Valt 28 Ijar op vrijdag of sjabbat dan wordt de viering verplaatst naar de daaraan voorafgaande donderdag. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1948 lukte het de jonge staat Israël niet Oost-Jeruzalem te veroveren. Dit deel van de stad viel in Jordaanse handen. De Joodse bevolking werd de stad uitgejaagd, de Joodse wijk in de oude stad volkomen verwoest, inclusief talloze synagogen en leerhuizen. Maar op 7 juni 1967 nam het Israëlische leger het oostelijk deel van Jeruzalem in.

donderdag 18 mei 2023

Jolien Pleun Boelhouwers geboren! ma. 1 mei 2023
Jolien Pleun Boelhouwers
geboren!

Jolien Pleun Boelhouwers
is op 1 mei geboren,
dochter van Cor en Hendriët,
kleindochter van Jan en Wi-ja.


Mazzeltov Israël wo. 26 april 2023

Israël viert vandaag, 5 Ijar, 75ste Jom Ha'atsmaoet (75ste onafhankelijkheidsdag)
Vrees niet, want Ik ben met u; Ik doe uw nakroost van het oosten komen en vergader u van het westen. Ik zeg tot het noorden: Geef, en tot het zuiden: Houd niet terug, breng mijn zonen van verre en mijn dochters van het einde der aarde,
Jesaja 43:5-6

Egbert & Janneke vieren huwelijksfeest in Erm.
Op 23-03-2023 werd het huwelijk voltrokken en op 23-04-2023 werd, samen met een grote familie, het huwelijksfeest gevierd. Ter afsluiting van het huwelijksfeest werd hun Opwekking 602 toegezongen.
Vrede van God, De vrede van God,
De vrede van God zij met u.
Vrede van Hem, vrede van God,
De vrede van God zij met u.
In Jezus naam, In Jezus naam,
In Jezus naam geef ik u:
Vrede van Hem, vrede van God,
De vrede van God zij met u.

25 jaar Bloemenboetiek Hofman in Nieuw-Buinen
Op donderdag 23 April 1998 opende Bloemenboetiek Hofman haar deuren.
Nu, 25 jaar later, is de bloemenboetiek nog steeds een bloeiend bedrijf. Haha.. Natuurlijk is er in de jaren veel veranderd. Van werken met een fax, het verkopen van vele bossen chrysanten (nu meest bonte plukboeketten) en niet te vergeten de wisseling van de buren van de supermarkt. Toch weten vele klanten, zowel particulier als zakelijk, ons nog altijd te vinden. Dagelijks komen er vele bestellingen binnen via whatsapp, website en e-mail. Het is wel eens gebeurd dat er net zoveel de achterdeur uitgaat, boeketten en bloemstukken die bezorgd moeten worden, als dat er klanten in de winkel zijn geweest. Ook in coronatijd hebben we hier veel profijt van gehad. Mensen bellen, krijgen een tikkie en het werd bezorgd. Jan en Edith runnen de winkel met zzp'ers. Dit bevalt erg goed, we hebben een super tof team. Een andere grote verandering is dat ons pand na de zomer vrij komt te staan. Er worden namelijk op de plek van de leegstaande supermarkt en snackbar 17 appartementen gebouwd. Dit vinden wij heel erg fijn. Het wordt prachtig. Komend weekend, vrijdag 21 en zaterdag 22 april, vieren wij ons 25 jarig jubileum met een hapje en een drankje voor onze vele trouwe klanten en geven wij 25% korting op bijna alles. Dus lieve mensen, nu is de kans om uw terras of balkon op te fleuren voor het voorjaar en ziet alles er keurig uit als ons mooie dorp straks 200 jaar bestaat.
U vindt Bloemenboetiek Hofman aan de
Parklaan 14 in Nieuw-Buinen.
Tel. 0599-61 81 49
of kijk eens op
www.bloemenboetiekhofman.nl

Jans & Liesbeth zijn verhuisd. za. 15 april 2023

van -> Wilgenhage 11 in Stadskanaal

naar -> Boeg 4 in Stadskanaal

Mieke geboren!   vr. 31 mrt. 2023
Vanmorgen
is
Mieke
Vos
geboren.


Giel en Eline Vos-Koster zijn de trotse ouders,
Cris en Minke de trotse opa en oma.

Het was nog spannend op het laatst. Vanmorgen om 6 uur met ambulance met zwaailicht naar ziekenhuis in Scheemda. Schouder van de baby zat klem. Maar alles is goed gegaan.

Ze zijn inmiddels weer thuis.
Wat is ze mooi! De trotse oma met haar kleindochter

Egbert en Janneke getrouwd!   do. 23 mrt. 2023
Gefeliciteerd!

Janneke 25 jaar lid van Polyphonie. di. 21 feb. 2023
Janneke is onlangs in het zonnetje gezet vanwege 25 jaar lid van gemengd koor Polyphonie.
Als waardering kreeg ze een parker pen met inscriptie en een boeket bloemen.
Het Christelijk Groot Gemengd Koor Muntendam-Stadskanaal was een koor dat tot 1 april 2019 bestond uit een samenvoeging van 2 koren, t.w. Looft den Heer uit Muntendam en Polyphonie uit Stadskanaal. Johan W. Pots is 61 jaar dirigent geweest. Daarna heeft Ronald IJmker - per 1 april 2019 - het stokje overgenomen en gaat het koor verder onder de naam Christelijk Groot Gemengd Koor Polyphonie. De doelstelling van het koor is om zoveel mogelijk mensen te bereiken door het evangelie te brengen op muzikale wijze. Het koor is aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond.

Leed en smart...... ma. 6 feb. 2023
Er zijn nogal wat zieken in de familie en mensen met allerlei ongemakken.
     Iedereen veel sterkte en beterschap!
(een oud lied uit de Joh. de Heer bundel verwoordt het aldus)
In deez' droeve wereld, is veel leed en smart,
zijn zovele noden, treurt zo menig hart.
Breng wat troost en vreugde, de geboog'nen aan,
strooi een handvol liefde, op hun levenspaan.

Tracht hen op te beuren, door een vrolijk lied.
Spreek hen van de vrede, die de Heiland biedt.
Toon hun door uw leven, wat Hij voor u deed;
breng Hem als de Helper, in al 's levens leed!
Kleine liefdedaden, helpen in de nood,
want de mens vraagt meer nog dan zijn daag'lijks brood.
Toon de moede zielen, liefd' en medelij,
help het leed hen dragen, maak hen 't leven blij!

Strooi maar veel zonnestralen, in der armen kluis;
help hen die daar dwalen, ver van 't Vaderhuis,
Strooi maar veel zonnestralen, in der armen kluis,
help hen die daar dwalen, ver van 't Vaderhuis!

Wim & Janneke vieren jubileum! za. 17 dec. 2022
Samen met kinderen, klein-kinderen, familie en vrienden hebben Wim & Janneke hun 50 jr. huwelijks-jubileum feestelijk gevierd in hotel Ten Kate in Emmen.

Iets gemist? Laat het ons weten!